abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 29 december 2003 @ 20:14:27 #1
64834 Miss_mini
Wee bis diech??
pi_15805118
ik wil met nieuwjaar wafels bakken,maar nu heb ik een recept hoe je van die harde wafels moet bakken,ik vind de zachtere lekkerder,weet iemand een recept hoe ik zachte wafels krijg?
Welkom in Limburg....wat un geveul
  maandag 29 december 2003 @ 20:27:20 #3
64834 Miss_mini
Wee bis diech??
pi_15805581
quote:
Op maandag 29 december 2003 20:22 schreef MissyMirjaM het volgende:
google enzo...
dankje....nog niet aan gedacht
Welkom in Limburg....wat un geveul
pi_15805596
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_15805690
mijn recept ziet er iets anders uit qua ingrediënten (20 - 25 wafels ongeveer):
- 500 gr zelfrijzende bloem
- 175 gr suiker
- 250gr boter
- 3 eieren
- 1/2l melk
- snuifje zout

1. bloem, suiker en zout mengen
2. boter laten smelten, eenmaal gesmolten vuur afzetten en melk toevoegen (en zo lauw laten worden)
3. eieren scheiden, eigeel bij bloem/suiker/zout-mengsel; eiwit tot sneeuw kloppen
4. boter en melk bij het bloem/suiker/zout/ei-mengsel en kloppen tot je een gladde deeg krijgt
5. eiwit er rustig onderroeren
6. wafelijzer opwarmen en bakken maar

Tipje: als de deeg iets te hard is, beetje (spuit)water toevoegen

(off-topic, nog een geluk dat ik op kerstdag wafels ŕ volonté heb gebakken voor mijn vriend, zodat ik het recept nog uit het hoofd wist)

  maandag 29 december 2003 @ 22:29:48 #6
64834 Miss_mini
Wee bis diech??
pi_15809366
quote:
Op maandag 29 december 2003 20:30 schreef leonieke het volgende:
mijn recept ziet er iets anders uit qua ingrediënten (20 - 25 wafels ongeveer):
- 500 gr zelfrijzende bloem
- 175 gr suiker
- 250gr boter
- 3 eieren
- 1/2l melk
- snuifje zout

1. bloem, suiker en zout mengen
2. boter laten smelten, eenmaal gesmolten vuur afzetten en melk toevoegen (en zo lauw laten worden)
3. eieren scheiden, eigeel bij bloem/suiker/zout-mengsel; eiwit tot sneeuw kloppen
4. boter en melk bij het bloem/suiker/zout/ei-mengsel en kloppen tot je een gladde deeg krijgt
5. eiwit er rustig onderroeren
6. wafelijzer opwarmen en bakken maar

Tipje: als de deeg iets te hard is, beetje (spuit)water toevoegen

(off-topic, nog een geluk dat ik op kerstdag wafels ŕ volonté heb gebakken voor mijn vriend, zodat ik het recept nog uit het hoofd wist)


wafels ŕ volonté en dat is??????
Welkom in Limburg....wat un geveul
pi_15816905
quote:
Op maandag 29 december 2003 22:29 schreef Miss_mini het volgende:

[..]

wafels ŕ volonté en dat is??????


hehe heeft bitter weinig met het recept te maken, gewoon dat ik er heb gebakken tot iedereen genoeg had gegeten en dan nog 40 extra (met andere woorden, twee keer deeg gemaakt (met grotere hoeveelheden weliswaar) )
Iedereen kon er dus blijven eten en mocht zoveel eten als hij/zij wou. Veel werk, I know, maar zalig om hun gezicht te zien terwijl ze aan het eten waren
pi_44171401
quote:
Op maandag 29 december 2003 20:14 schreef Miss_mini het volgende:
ik wil met nieuwjaar wafels bakken,maar nu heb ik een recept hoe je van die harde wafels moet bakken,ik vind de zachtere lekkerder,weet iemand een recept hoe ik zachte wafels krijg?
Hopelijk kom je nog op Fok Maar ik zoek nu juist een recept voor harde wafels
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')